Spårat i underbart väder!

6 01 2012

Då min mamma och hennes sambo har varit och hälsat på i några dagar så tänkte vi passa på att träna lite hund också. Eftersom vädret inte riktigt har varit med oss så blev det träning i ridhuset i onsdags. Bråka gick riktigt bra! Hon var duktig på platsen och fria följet börjar fungera helt ok, även om hon fortfarande svävar ut lite.
Våra ingångar börjar fungera helt ok och efter vi fick ”skäll” av Mia för att vi slarvade så fick vi börja göra det ordentligt =) Det som fungerar bäst är köttbulle eller handtarget, så nu har hon börjat komma in hela vägen och tycker det är helt ok.
Vi testade också lite skydd och hon var faktiskt riktigt taggad! Även om hon slarvade lite i betten så blev dom lite bättre i slutet i alla fall. Trots att hon var taggad så blev det dåligt på ljud biten och fick inte fram något gnäll eller skäll, men vi jobbar vidare!

På torsdagen så ösregnade det så då blev det lite apporteringsträning inne. Eftersom jag skulle visa mamma hur hon skulle göra med sin lilla Ozzy så fick Bråka bara gå ut och visa hur det skulle se ut. Men OJ vad duktig hon var! Höll den kanon, fina greppande och ingångarna var bättre än vanligt! Så riktigt stolt över min flicka! Lilla Ozzy var också riktigt duktig även om det självklart är mycket jobb kvar.

Idag kom äntligen det fina vädret och då fick vi såklart passa på att äntligen gå ut och spåra lite! Mamma fick gå två spår till Bråka ett som var kortare (100 m) och en vinkel och ett som var längre med flera vinklar (300 m). Ozzy fick också två spår ett kort på ca 50 meter och ett U-format på ca 100 meter.
Ozzy som bara har spårat någon gång innan var riktigt duktig även om det tog ett tag innan han förstog vad han skulle göra. Men när han lugnade sig och sluta tänka på allt runt omkring så jobbade han på riktig fint och lugnt!
Bråka gick jätte fint i det första spåret och gick riktigt lugnt och fint. Det långa spåret blev lite för svårt för henne så hon tappade bort sig vid en vinkel, men efter det var det precis som att hon började koncentrera sig bättre. Ungefär som att ”nu är det nog bäst att skärpa sig”. Apporterna gick helt ok också och hon börjar förstå att man ska lägga sig när man hittar något som luktar som ”spårläggaren”. Men är kul att se henne i spåret och med lite arbete kommer hon nog bli riktigt duktig på det!

Får se vad som händer imorgon men annars så tänke jag bygga ett nytt skul o träna lite mer rondering!


Åtgärder

Information

Lämna en kommentar