Träning och pilatesboll

13 01 2012

I onsdags var vi på Tollarps Brukshundsklubb och tränade för första gången. Måste ge ett stort + till klubben då det var otroligt trevligt folk där! Sen var det ju inte värre att det fanns två randiga flickor till där =) Så det blir dit nästa onsdag också!
Vi kämpade vidare med våra ingångar och de börjar lossna lite nu, hon kom in närmare och närmare även om vi fortfarande behöver stöd från sidan så hon inte sätter sig snett. Men snart är vi framme! Vi testade även rutan, vilket vi inte gjort på länge, men det var inga större problem och hon tyckte det var lika roligt som innan!

Igår var vädret hemskt med storm och regn så att spåra var inte riktigt att tänka på. Så därför så blev det att träna på pilatesbollen. Att träna på pilatesboll är bra i både rehabiliterande och friskvårdssyfte då det stärker muskulaturen, balansen och motoriken. Målet är att lära Bråka lite olika övningar och det vi började med var att komma upp på bollen och sen göra ”fjärren” på den, alltså sitt, ligg och stå. Det gick bättre än förväntat och Bråka tyckte det var riktigt roligt och kämpade på bra så det ska vi nog kunna utveckla till något bra!

Idag blir det ut och cykla en runda och även ett avslappnande pass på vibrationsplattan!


Åtgärder

Information

Ett svar

13 01 2012
Tini

Tycker det ser väldigt intressant ut med denna ”pilates boll” och Bråka verkar fixa det galant:) Men jag undrar ju lite hur mina hade lyckats:p

Lämna en kommentar